تهران، میدان توحید، خیابان توحید

بن بست فرهادیه، پ ۳، واحد ۴۳

ارسال پیام شما به

edari.nastooh@gmail.com

ارتباط مستقیم

۰۹۱۲۲۸۵۶۵۳۲ - ۰۹۰۲۲۹۴۰۴۰۶

شرکت سهامی خاص چیست؟ مزایا، معایب و مراحل ثبت آن در سال ۲۰۲۵

مهم ترین ویژگی های شرکت های سهامی خاص

شرکت سهامی خاص از جمله شرکت های سهامی است که از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. سرمایه این شرکت به سهام تبدیل می شود و هر یک از صاحبان سهام به اندازه سرمایه خود در برابر شرکت مسئولیت هایی را دارند. البته دقت داشته باشید که سهام این شرکت ها را نمی توان در بورس اوراق بهادار قرار داد و معامله سهم ها میان افراد مشخص و محدود انجام می شود. با ثبت این شرکت ها به منابع مالی بیشتری دسترسی پیدا می کنید و اعتبار شرکت شما در بازار افزایش پیدا می کند.

 

شرکت سهامی خاص چیست؟

بر اساس ماده ۱ لایحه قانونی سال 1347 یکی از انواع شرکت ها که سرمایه آن به شکل سهام میان افراد مختلف تقسیم می شود، شرکت سهامی خاص است. تمام سرمایه این شرکت در ابتدا توسط موسسان آن تامین شده و در بانک سپرده می شود. هر یک سهام داران در این شرکت به میزان سرمایه خود مسئولیت هایی در برابر سود و زیان بر عهده خواهند داشت. به عنوان نمونه فردی که میزان سهام پایینی دارد، سود کمتری نیز به دست می آورد.

شرکت های سهامی خاص از نوع شرکت های تجاری و بازرگانی هستند؛ حتی اگر عملکرد آن ها در زمینه تجارت نباشد. برای تاسیس و ثبت این شرکت به 3 نفر سهام دار نیاز است. دقت داشته باشید که سهام این شرکت ها در مراکز مبادلاتی در اختیار عموم افراد قرار نمی گیرد و به صورت غیر عمومی یا در بازارهای فرابورسی به فروش می رسد.

مهم ترین مزیت های ثبت شرکت به صورت سهامی خاص
مهم ترین مزیت های ثبت شرکت به صورت سهامی خاص

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

در ماده 20 لایحه قانونی 1347 تشریفات ساده ای برای ثبت شرکت های سهامی خاص در نظر گرفته شده است. برای این کار شما باید به صورت گام به گام پیش بروید و با دقت کامل مراحل ثبت شرکت سهامی خاص را بگذارنید. مهم ترین مراحل ثبت این نوع شرکت عبارت است از:

  • امضای اساسنامه: افرادی که در این شرکت ها سهام دار هستند، باید به شخصه یا از طریق وکیل خود اساسنامه شرکت را امضا کنند. این اساسنامه نشان دهنده ماهیت اصلی شرکت تاسیس شده است.
  • تعهد سرمایه: حداقل میزان سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص 100 هزار تومان است که 35 درصد آن باید در بانک سپرده گذاری شود. مدیران باید تعهد بدهند، آورده شرکت نیز به صورت دقیق میان سهام داران تقسیم شوند.
  • انتخاب مدیران و بازرسان: برای این که شرکت شما ثبت شود، باید مدیران و بازرسان انتخابی شما به طور کتبی سمت خود را قبول کنند و مسئولیت سود و زیان را برعهده بگیرند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت

پس از این که مراحل بالا را به طور کامل انجام دادید، باید مدارک لازم برای شرکت سهامی خاص را جمع آوری کنید. دقت داشته باشید که اگر هر یک از این مدارک ناقص باشد، شما قادر به ثبت شرکت نخواهید بود و با درخواست شما موافقت نمیشود. از جمله مهم ترین مدارک برای ثبت شرکت های سهامی خاص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دو برگه اظهارنامه کامل و امضا شده به وسیله همه سهام‌ داران شرکت
  • دو جلد اساسنامه امضا شده توسط تمام اعضا
  • دو نسخه صورت جلسه امضا شده به وسیله مجمع عمومی موسس ‌ها
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی همه سهام ‌داران و بازرس ‌ها
  • فرم مربوط به پرداخت سرمایه در حساب بانکی شرکت
  • ارائه مجوز ثبت در صورت نیاز

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل ثبت شرکت

مزایای ثبت شرکت سهامی خاص

زمانی که شرکت خود را به صورت سهامی خاص ثبت میکنید از مزیت های متعددی بهره مند خواهید شد. این مزایا به حدی مهم هستند که بسیاری از افراد تنها برای برخوردار شدن از آن ها اقدام به ثبت شرکت خود به شکل سهامی خاص میکنند. از جمله مهم ترین مزایای شرکت سهامی خاص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دسترسی به منابع مالی بیشتر

با ثبت شرکت خود به صورت سهامی خاص می توانید به منابع مالی بیشتری دسترسی داشته باشید. این مسئله به این معنا است که افراد مختلف می توانند پول خود را در شرکت شما سرمایه گذاری کنند و از این طریق حجم زیادی از سرمایه را برای شرکت شما فراهم کنند. شما نیز می توانید این افراد را در سود و زیان شرکت خود سهیم کنید.

مهم ترین ویژگی های شرکت سهامی خاص
مهم ترین ویژگی های شرکت سهامی خاص

افزایش اعتبار و اعتماد در بازار

مسئله دیگری که باعث شده بسیاری از افراد شرکت خود را به صورت سهامی خاص ثبت کنند، افزایش اعتبار در بازار است. از این طریق شرکت شما به سرعت در بازار شناخته می شود و همین مسئله نیز موجب بالا رفتن فروش شما خواهد شد. افراد مختلف و سایر شرکت ها نیز راحت تر به شما اعتماد می کنند.

تفاوت شرکت سهامی خاص با شرکت با مسئولیت محدود

برای شناخت تفاوت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود باید بدانید در شرکت های سهامی خاص، سرمایه میان چند نفر تقسیم می شود و بخشی از آن نیز در بانک سپرده گذاری می شود. این در صورتی است که میزان سهام در شرکت های مسئولیت محدود، میان افراد مختلف تقسیم نمی شود. علاوه بر این برای ثبت شرکت سهامی خاص باید 3 سهام دار وجود داشته باشد؛ اما در شرک های مسئولیت محدود وجود 2 سهام دار کافی است.

مهم ترین مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های سهامی خاص
مهم ترین مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های سهامی خاص

اگر قصد راه ‌اندازی کسب‌وکار جدید دارید، بهتر است با شرکت ‌های سهامی خاص آشنا شوید. پیش از راه اندازی کسب و کار جدید باید درباره مزایا و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص در سال جدید اطلاعات لازم را به دست آورید. مزایای شرکت سهامی خاص شامل مسئولیت محدود سهامداران و امکان انتقال سهام، البته با محدودیت‌ های قانونی است. از معایب شرکت سهامی خاص می توان به فرایندهای پیچیده مربوط به ثبت و مالیات مضاعف اشاره کرد.

ثبت شرکت
ثبت شرکت

تفاوت شرکت سهامی خاص با سایر انواع شرکت‌ها: کدام ساختار برای کسب‌وکار شما مناسب‌تر است؟

یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند ثبت شرکت، انتخاب نوع مناسب شرکت براساس نیازها و اهداف کسب‌ وکار است. شما باید بررسی کنید که کدام نوع شرکت برای کسب و کارتان مناسب تر است. به عنوان مثال، افرادی که قصد تاسیس کسب و کارهای مرتبط با بازرگانی و تجارت را دارند، باید تاسیس شرکت هایی مانند سهامی خاص را در برنامه خود قرار دهند.

مقایسه شرکت سهامی خاص با شرکت‌های مسئولیت محدود، تضامنی و غیره

شرکت سهامی خاص با سایر شرکت های تفاوت هایی دارند. در واقع، این شرکت ها از لحاظ مختلف مانند تعداد شرکا و مسئولیت آنها دارای تفاوت هایی هستند. به عنوان فردی که تصمیم به مدیریت یک شرکت را گرفته اید، باید با این تفاوت ها بیشتر آشنا شوید.

شرکت ها از نظر تعداد اعضا تفاوت دارند. تعداد سهامداران در شرکت های سهامی خاص محدودتر است و در قالب شرکتی کوچک فعالیت می کنند. اما تعداد شرکا در شرکت با مسئولیت محدود بیشتر است؛ به همین خاطر برای راه اندازی کسب و کارهای بزرگ گزینه مناسبی می باشد.

در هر یک از شرکت ها، اعضا مسئولیت های مختلفی دارند. در شرکت سهامی خاص، میزان مسئولیت سهامداران محدود به سرمایه ‌ای است که در شرکت گذاشته ‌اند و آنها نسبت به بدهی ‌های شرکت مسئولیتی ندارند. در شرکت با مسئولیت محدود، وظایف شرکا در امور حقوقی و مالی بر اساس میزان سرمایه‌گذاری آن‌ ها تعیین می‌ شود. همچنین، در مقایسه با شرکت سهام خاص، اگر شرکت های تضامنی به هر دلیلی  شرکای خود را از دست دهند، با انحلال مواجه می شوند.

نکات حقوقی شرکت ها
نکات حقوقی شرکت ها

نکات حقوقی و مالیاتی شرکت‌های سهامی خاص: چه چیزهایی باید بدانید؟

شرکت‌های سهامی خاص، مشمول قوانین خاص حقوقی و مالیاتی هستند. به عنوان مدیر و سهامدار شرکت باید اطلاعات کافی درباره قوانین کلی حقوقی در شرکت سهامی خاص داشته باشید. برای بررسی دقیق نکات حقوقی شرکت سهامی خاص بهتر است که از مشاوران مجرب در این زمینه کمک بگیرید.

توضیح درباره تعهدات قانونی سهامداران و مدیران

سهامداران و مدیران شرکت‌ های سهامی خاص دارای مسئولیت ‌های مشخصی در قبال مدیریت و عملکرد مالی شرکت هستند. اگر هر یک از اعضاء شرکت یعنی سهامدار و مدیر به وظایف حقوقی خود عمل نکنند، با مشکلات قانونی مواجه می شوند. بنابراین، پیش از اقدام به تاسیس شرکت باید تعهدات قانونی سهامداران و مدیران را بررسی کنید. به عنوان مثال، سهامدار در زمینه پرداخت پول به طلبکاران هیچگونه مسئولیت حقوقی ندارد. در صورت ناتوانی شرکت در پرداخت بدهی‌ ها، سهامداران مسئولیتی ندارند.

شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص

بررسی نحوه پرداخت مالیات و گزارش‌دهی مالی در شرکت‌های سهامی خاص

پرداخت مالیات و گزارش ‌دهی مالی در شرکت ‌های سهامی خاص مطابق قوانین انجام می ‌شود. در واقع، بخشی از درآمد سالیانه در شرکت های سهامی خاص به پرداخت مالیات اختصاص داده می شود. پرداخت مالیات در شرکت های سهامی خاص طی چند مرحله انجام می شود. از مراحل پرداخت مالیات در شرکت های سهامی خاص می توان به محاسبه سود حسابرسی شده، بررسی مالیات بردرآمد و پرداخت مالیات ها اشاره کرد.

جمع بندی

از انواع شرکت های رایج می توان به سهامی خاص اشاره کرد. افراد با خرید سهام می توانند مالکیت جزئی شرکت را به دست آورند. برای افرادی که قصد فعالیت های تجاری را دارند، شرکت های سهامی خاص بهترین گزینه هستند. اگر درباره ثبت شرکت آنلاین سوالی دارید، با کارشناسان مجموعه نستوه در تماس باشید. نستوه در زمینه ثبت انواع شرکت سهامی خاص، با مسئولیت محدود و تضامنی فعالیت می کند.

شرکت سهامی خاص ماهیتی تجاری و بازرگانی دارند و سهام آن ها میان افراد مختلف تقسیم بندی می شود. هر چه میزان سهام فرد بیشتر باشد، مسئولیت او در برابر ضرر و زیان شرکت نیز بیشتر خواهد بود. شما می توانید با امضای اساسنامه و انتخاب مدیران، شرکت خود را تاسیس کنید. دقت داشته باشید که برای کاهش هزینه ثبت شرکت سهامی خاص و راحتی خود می توانید از مجموعه هایی که در زمینه ثبت این شرکت ها فعالیت دارند کمک بگیرید و در کوتاه ترین زمان ممکن شرکت خود را به ثبت برسانید. البته به شما توصیه می کنیم اعتبار این شرکت ها را به طور دقیق بررسی کنید.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید