بارکد یا شناسه میله ای ، نحوه ای از نمایش اعداد است که بصورت خطوط عمودی دو رنگ، امکان انتقال عدد را به کامپیوتر مهیا می کند. با این روش بدون نیاز به تایپ کردن عدد در کامپیوتر یا سایر دستگاههای الکترونیکی، می توان عدد را از روی کالا خوانده و اطلاعات مرتبط آن را برای موضوعات مالی و حسابداری فراخوانی کرد و یا به نمایش گذاشت. لذا می توان گفت بارکد ها نوعی فونت هستند که فقط کامپیوترها و دستگاههای دیجیتال حاوی دوربین می توانند بخوانند و انسان فقط عدد زیر آن را می تواند بخواند. ضمنا دقت داشتبه باشید که در فرایند استفاده از بارکد، فقط خطوط میله ای اسکن می شود و اعداد آن توسط اسکنر ها و یا دوربین گوشی، خوانده نمی شود.
به مشاوره نیاز دارید؟
مزایای اخذ بارکد
پیدایش بارکد، صنعت خرده فروشی را به طور کامل متحول کرد. به لطف بارکد، فروشندگان و صاحبان کسب و کار می توانند موجودی کالا را به طور موثر، مدیریت کنند و به فرآیند پرداخت نیز سرعت ببخشند. علاوه بر این، با دریافت خدمات اخذ بارکد می توانید از مزیت های زیر بهره مند شوید:
1. مبارزه با تقلب و جعل
یکی از مهم ترین مزایای بارکد این است که محصول شما را به عنوان کالایی یکتا معرفی می کند. در بازار امروز که محصولات کپی و تقلبی همه جا یافت می شوند، با اخذ بارکد می توانید کسب و کار خود را از سایرین متمایز کنید.
2. کاهش خطای انسانی
ثبت داده ها به طور دستی، احتمال خطای انسانی را افزایش می دهد. کارمندان شما می توانند با اسکن بارکد، بدون اتلاف وقت و با دقت بالا تمامی داده ها را ثبت کرده و به سرعت، بهای کالاها را حساب کنند.
3. تضمین سلامت مصرف کنندگان
استفاده از کالاهای تقلبی به ویژه در حوزه صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی می تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیندازد. با ارائه بارکد می توانید اعتماد مخاطبان خود را به دست آورید و سلامت آنها را تضمین کنید.
مراحل و شرایط اخذ بارکد
توجه داشته باشید که بارکدها انواع مختلفی دارند و همچنین به ازای هر عدد می توان بارکد ایجاد کرد. از سوی دیگر، فراموش نکنید که ایران کد با بارکدهای بین المللی متفاوت است. پس، هنگام دریافت بارکد حتما نوع بارکد مدنظرتان را اعلام کنید. پس از اطمینان از نوع بارکد مورد نیازتان می توانید با پیگیری مراحل زیر برای اخذ بارکد اقدام نمایید:
- جمع آوری مدارک: ابتدا مدارک هویتی مالک، اسناد تاسیس شرکت و اسناد مرتبط با فعالیت را آماده کنید.
- اطلاعات تماس و آدرس: شما می بایست تمامی اطلاعات تماس اعم از آدرس، کد پستی، شماره های تلفن همراه و شماره ثابت را ارائه دهید.
- ارائه فرم لیست محصولات: فرم لیست محصولات را کامل کنید و اطلاعات لازم برای هر کالای دریافت کننده بارکد را به طور دقیق مشخص نمایید.
- کارشناسی درخواست: پس از اینکه تمام مدارک و فرم های مربوطه را تهیه کردید و تحویل دادید، درخواست شما توسط کارشناس بررسی می شود. چنانچه درخواست شما مطابق با استانداردها باشد، جهت تایید نهایی به سازمان ارسال می گردد.
- صدور پیش فاکتور و کد عضویت: سازمان با صدور پیش فاکتور، هزینه قابل پرداخت را به متقاضی اعلام می کند و پس از پرداخت پیش فاکتور، کد عضویت صادر می شود.
هزینه اخذ بارکد
در رابطه با هزینه خدمات اخذ بارکد باید بگوییم که تمامی مراکز شماره گذاری کالا و خدمات ایران، ملزم به ارائه تعرفه یکپارچه ای هستند. این تعرفه در سرتاسر کشور یکسان است و به حساب مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران واریز می گردد. هزینه دریافت بارکد نیز بسته به نوع کد و تعرفه های مربوط به آن متفاوت است. به طور کلی، شما پیش از صدور کد عضویت، می بایست مبلغی را برای عضویت بپردازید.
از سوی دیگر، سازمان جهانی GS1 جهت عضویت، مبلغی را جهت اشتراک سالیانه از شما دریافت می کند و باید هزینه آن را در نظر بگیرید. از دیگر تعرفه های مربوط به این کد می توانیم به کد جهانی موقعیت، کد کالای 14 رقمی بین المللی، کد موقعیت مکانی داخلی، چاپ شناسه تک برگ فارسی، چاپ شناسه تک برگ انگلیسی و … اشاره کنیم.
در رابطه با ایران کد، حق اشتراک سالانه برای متقاضیان کمتر و بیشتر از 100 قلم کالا متفاوت است و تعرفه هر گروه کالا ضریب متفاوتی دارد. همچنین، همزمان با پیش فاکتور، به ازای هر کد 16 رقمی ایران کد باید هزینه ای را واریز کنید.
مدارک لازم برای اخذ بارکد
- گرفتن یک پیششماره شرکتی GS1
- اختصاص دادن شماره به هر نوع از کالاها
- انتخاب روش چاپ
- تعیین محیط اسکن و خواندن بارکدها
- انتخاب نوع بارکد
- تعیین اندازه بارکد و پیشبینی محل آن در طرح بستهبندی
- تعیین قالب و فرمت شمارههای زیر بارکد
- تعیین رنگ مناسب برای میلهها و زمینه بارکد
- تعیین محل قرار گرفتن بارکد بر روی بستهبندی کالا
- کنترل مستمر بارکدها و نظارت بر حفظ کیفیت چاپ آنها