گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران گواهینامهای که از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای پیمانکاران واجد شرایط صادر می شود. این گواهینامه پس از طی مراحلی ازجمله آموزش کارفرمایی ، آموزش کارگری، اخذ گواهینامههای مربوطه، تایید صلاحیت کارشناس حفاظت فنی و درنهایت با تأیید ایمنی فرایند آنها در بازرسی، توسط کمیته تشخیص صلاحیت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه برای پیمانکار صادر می شود.
به مشاوره نیاز دارید؟
مراحل و شرایط احراز صلاحیت ایمنی شرکت های پیمانکار
از سال 97، شرکت های پیمانکاری موظف به دریافت گواهینامه صلاحیت ایمنی از اداره کار هستند. برای اینکه صلاحیت ایمنی پیمانکاران توسط ارگان مربوطه تایید شود، متقاضی باید مدارکی اعم از طرح طبقه بندی مشاغل، لیست بیمه، قولنامه، سند ملک، فیش پرداخت حقوق، مدارک ثبتی شرکت، مدارک مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره را تهیه کند. علاوه بر این، فرم های مربوطه را از اداره دریافت کرده و آنها را مهر و امضا کند.
برای اینکه شرکت های پیمانکاری و مدارک آنها مورد تایید ممیزی اداره کار واقع شوند، باید از شرایط ویژه ای برخوردار باشند. به عنوان مثال:
- طرح طبقه بندی مشاغل: در این طرح حقوق و مزایای کارمندان شرکت بر اساس رتبه بندی شغلی، سنوات، سختی کار، شیفت ها، نوع فعالیت و … تعیین و پرداخت می شوند.
- لیست بیمه: این لیست باید شامل تعداد نفرات مورد قبول برای شرکت های پیمانکاری یعنی دستکم سه الی چهار نفر باشد.
- مدرک دوره کارفرمایی: اخذ این مدرک، برای صدور گواهی صلاحیت، ضرورت دارد. یک فرد عضو هیئت مدیره یا مدیر عامل موظف است، دوره 38 ساعته را بگذراند و با موفقیت در آزمون، مدرک خود را دریافت نماید.
- شرایط و کاربری دفتر مرکزی: شما نمی توانید از منزل مسکونی به عنوان دفتر شرکت پیمانکاری خود استفاده کنید. همچنین، آدرس محل شرکت باید به درستی در اساسنامه ثبت شود و اجاره نامه رسمی و به نام شرکت باشد.
مدارک لازم برای اخذ صلاحیت ایمنی شرکت های پیمانکار
- 1- ثبت نام اینترنتی و تایید صلاحیت کارشناس ایمنی و حفاظت فنی در سامانه تایید صلاحیت مسئول ایمنی و حفاظت فنی(ایساپ)2- ثبت نام اینترنتی در سامانه اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران سراسر کشور3- ارایه فیزیکی مدارک به انجمن صنفی مسئولین ایمنی و بهداشتکار استان تهران4- ارسال پرونده به اداره کار، بازرسی از محل پیمان و صدور گواهینامه
هزینه احراز صلاحیت ایمنی شرکت های پیمانکار
هزینه های دریافت گواهینامه صلاحیت ایمنی شرکت های پیمانکار مربوط به هزینه های جاری و دولتی است. البته، چنانچه در مدارک پرسنل نواقصی وجود داشته باشد و آنها گواهینامه های لازم را ارائه ندهند، باید در دوره های آموزشی شرکت کنند. در نتیجه، علاوه بر تعرفه های عمومی، باید جهت پرداخت هزینه این دوره ها نیز اقدام کنید. به طور کلی، هزینه های اخذ گواهینامه ایمنی شرکت های پیمانکار، شامل موارد زیر است:
- هزینه عضویت در انجمن برای تشکیل پرونده و ارسال آن به اداره کار
- هزینه تشکیل پرونده
- تعرفه مربوط به بازرسی
- واریز مبلغ تعیین شده بر اساس قانون کار به ازای هر نفر پرسنل اعلام شده در لیست بیمه
- هزینه ثبت نام در دوره های آموزشی (در صورت نداشتن مدارک مربوطه) از جمله: دوره 16 ساعته و 40 ساعته برای مسئولین ایمنی، دوره 8 ساعته کارگری و دوره 38 ساعته کارفرمایی
- پرداخت تعرفه احراز هویت شرکت، کارمندان و مدیر عامل